You Can Dance - Po Prostu Tańcz 4

Nieoficjalna strona programu - You Can Dance - Po Prostu Tańcz 4

Kryspin Hermański

Moderator: Malutka466

Kryspin Hermański

Postprzez Fanka You Can Dance 20 kwi 2008, o 15:25

Obrazek

1. Czy masz swoją ksywkę albo pseudonim artystyczny?

Krys.

2. Ile miałeś lat, gdy zacząłeś/aś tańczyć?

10 lat.

3. Na pewno ciężko pracowałeś/aś na swoje obecne umiejętności, czy kiedykolwiek pobierałeś/aś lekcje tańca lub trenowałeś/aś? Jeśli tak, to opowiedz o tym.

W wieku 10 lat poszedłem do szkoły baletowej, gdzie przez 9 lat pracowałem na tytuł zawodowego tancerza. Teraz próbuję rozwijać moje umiejętności na własną rękę. Ćwiczę ze znajomymi różne style tańca, takie jak hip-hop, breakdance oraz uczęszczam na lekcje salsy do Jose Torresa.

4. Jeśli miałbyś/miałabyś określić swój styl tańca, jakbyś go nazwał/a?

Niestety nie mam własnego stylu tańca. Może z czasem w czymś się zacznę specjalizować.

5. Dlaczego akurat taniec? Co czujesz, kiedy tańczysz? Co takiego wyjątkowego jest w tańcu?

To moja mama zapisała mnie do szkoły baletowej i jestem jej za to wdzięczny. Tańcząc, czuję swobodę ruchu. To właśnie sprawia, że taniec jest dla mnie czymś wyjątkowym.

6. Czy taniec to Twoja jedyna pasja? Jakie masz inne talenty i hobby?

Niedawno ukończyłem kurs odnowy biologicznej i masażu I, II i III stopnia. Z czasem chciałbym połączyć te umiejętności z moim zawodem, czyli pomagać innym tancerzom w utrzymaniu sprawności fizycznej lub jej przywracaniu.

7. Kto jest Twoim idolem, mistrzem, wzorem do naśladowania? Czy masz ulubionego tancerza/choreografa, którego taniec podziwiasz?

Może to nie ta sama dziedzina, ale jednak też ruch. Moim idolem jest Bruce Lee. Nie tylko ze względu na jego technikę walki, ale przede wszystkim samozaparcie, dyscyplinę i sprawność fizyczną. Jest wielu świetnych tancerzy i choreografów w każdej dziedzinie tańca. Ale mi najbardziej zapadła w pamięć postać Michaiła Barysznikowa.

8. Czy ktoś z Twoich bliskich/rodziny również tańczy zawodowo/profesjonalnie?

Nie, jestem wyjątkiem:)

9. Czy masz na swoim koncie jakieś profesjonalne występy? Role w musicalach, pracę w teatrze, występy w teledyskach? Pochwal się:)

Jeszcze w szkole miałem praktyki w Operze Śląskiej i Śląskim Teatrze Tańca. Potem zacząłem pracę w Zespole Pieśni i Tańca "Śląsk". Obecnie pracuję w Teatrze Rozrywki w Chorzowie.

10. Jakie oczekiwania/nadzieje wiążesz ze swoim udziałem w programie YCD? Na pewno chcesz wygrać?.:) Czego jeszcze oczekujesz po występie w tym programie?

Na pewno podniesienia moich umiejętności tanecznych, zdobycia nowych doświadczeń, a także dobrej zabawy.

11. Gdzie chciałbyś być za 10 lat i co chciałbyś robić?

Nie wybiegam myślami w tak daleką przyszłość, ale jak na razie może założyć rodzinę, wybudować dom i posadzić drzewo?

12. Jakie jest Twoje niezapomniane wydarzenie, największe przeżycie związane z tańcem?

Mam ich kilka:) Jednym z nich na pewno jest dyplom na zakończenie szkoły, ale też spotkania i praca ze znanymi pedagogami i choreografami, jak Conrad Drzewiecki czy Jarosław Staniek.

13. Twoje motto życiowe

"Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi".

14. Trzy życzenia do złotej rybki

Umieć tańczyć w każdym stylu tańca. Więcej szarych komórek:) Trzecie życzenie zostawiam na później.

15. Jakiej muzyki słuchasz i do jakiej muzyki uwielbiasz tańczyć?

Słucham prawie każdej muzyki, rapu, hip hopu, r'n'b, popu, rocka. Trochę jazzu, metalu, klasyki. W pracy tańczę do różnego rodzaju muzyki, począwszy od folkloru, po klasykę. A gdy spotykam się ze znajomymi, słuchamy "czarnej" muzy i salsy.

źródło: TVN
http://youcandance.plejada.pl/738,info, ... detal.html
Fanka You Can Dance

Kryspin Hermański

Postprzez ewelik 24 kwi 2008, o 18:34

Moim zdaniem jest bardzo przystojny <lol> ale nie to będziemy przecież oceniać ;) Tańczy całkiem, całkiem hip-hop z Roxi wyszedł mu świetnie. Wczorajszy musical też bez zastrzeżeń
ewelik

Kryspin Hermański

Postprzez Des 24 kwi 2008, o 18:51

Tak, to z Roxi fajnie zatanczyl :) :D
And you smiled like an angel.
Falling from heaven.
Des

gadu: 348468

Kryspin Hermański

Postprzez Malutka466 24 kwi 2008, o 19:17

Wczoraj z Millą też pokazał się z dobrej strony.
Malutka466

gadu: 0

Kryspin Hermański

Postprzez Des 24 kwi 2008, o 19:19

Niestety nie ogladalam ;/.
Falling from heaven.
Des

Kryspin Hermański

Postprzez Malutka466 24 kwi 2008, o 19:35

Des, na stronie www.youcandance.onet.pl Jest kilka duetów i solówki z wczorajszego odcinka, duet Kryspin-Milla też jest. Obejrzyj sobie.
Malutka466

Kryspin Hermański

Postprzez Des 24 kwi 2008, o 19:42

Okejos ;D Lece ogladac ;p A solowki widzialam, na youtubie.
Falling from heaven.
Des

Kryspin Hermański

Postprzez Malutka466 1 maja 2008, o 11:34

Moim zdaniem Kryspin się rozkręca na całego. Rock'n'roll był super. Nie trafił jeszcze na swój styl, moze ten broadway był mu bliski, ale nadal to nie jego styl. Teraz też trafił na coś co nie jest jego domeną, ale partnerki tak, będzie ciekawie.
I jako jedyny z facetów nie tańczył jeszcze solówki, Kasia K. również. Do finału!!
Malutka466

Kryspin Hermański

Postprzez ewelik 8 maja 2008, o 20:15

Zaskoczył mnie świetnym wykonaniem samby pomimo kontuzji. Jest bardzo skromny, wygląda na sympatycznego ;) Jeden z moich faworytow - zadna technika nie sprawiła mu wielkich trudności super ;)
ewelik

Kryspin Hermański

Postprzez Des 8 maja 2008, o 20:22

Dokladnie, radzi sobie we wszystkim, Hip Hop, Brodway, Rock and roll i Samba.
Bosko :D
Falling from heaven.
Des

Re: Kryspin Hermański

Postprzez Malutka466 8 maja 2008, o 20:55

W końcu wylosował swoją technikę, ale nie wiem czy partnerka mu pomoże, chociaż ona też pokazuje się w różnych stylach dobrze jak na razie.
Kryspin to mój faworyt wśród facetów :D
Malutka466

Kryspin Hermański

Postprzez Des 8 maja 2008, o 21:19

Nie wiem jak zatanczy z Justyna... JAkos nie moge sobie tego wyobrazic, no ale. Zobaczymy ;)
Falling from heaven.
Des

Kryspin Hermański

Postprzez ewelik 8 maja 2008, o 21:42

Miejmy nadzieje, że Justyna nie zawali :D Kryspi trzymaj sie ;)
ewelik

Kryspin Hermański

Postprzez Serena 9 maja 2008, o 08:26

Nie oceniając znowu wyglądu: Kryspin jest najprzystojniejszy spośród II edycji.

Tańczy świetnie, poradził sobie w każdej technice. Nawet hh wyszedł mu dobrze, mimo iż nigdy wcześniej nie miał nic z nim wspólnego. Jest wszechstronny, to widać. Tańczy świetnie mimo kontuzji. Jest moim faworytem wśród facetów. Jedynym! I nadal nie tańczył solówki, a to o czymś świadczy, prawda?
Serena

Kryspin Hermański

Postprzez Dark Chocolate 9 maja 2008, o 13:56

Właśnie, ani razu nie tańczył solówki. Dopiero wczoraj po rozmowie [o YCD] z przyjaciółką sobie to uświadomiłam :) Moim zdaniem super tańczy, radzi sobie w praktycznie każdej technice. No i jest [jak wspomniała Serena] przystojny^^
Zabiję... Wypatroszę... Podpalę... Utopię... Zakopię... Odkopię... Powieszę... Rzucę na pożarcie Bijącej Wierzbie!
Dark Chocolate

gadu: 5535060

Następna strona

Powrót do Kryspin Hermański